hafiz razak

Saturday, March 21, 2009

DKI V MEMBUKTIKAN KESYUMULAN ISLAM

DKI V MEMBUKTIKAN KESYUMULAN ISLAM

Syukur dipanjatkan kehadrat Allah S.W.T kerana dengan izinNya ISIUKM dengan kerjasama Aman Palestin telah berjaya menganjurkan konsert Dimensi Kesenian Islam KE – 5 pada hari semalam.

Apa yang boleh dikongsi disini, bahawa konsert ini telah membuktikan kesyumulan Islam dalam memberi alternetif kepada program-program hiburan yang menjalar di vasiti kita yang tercinta ini.

Konsert yang di mc kan oleh saudara Amin Idris yang diimport khas dari UIAM itu telah membuka mata hati para pencinta muzik tanah air bahawa konsert ini bukan sekadar dihadir oleh umat islam sahaja malah turut menyertainya ialah orang dari Negara Jepun yang baru sahaja ditanyakan soalan kepadanya oleh bro Amin Idris pada malam tadi.

Hahaha..ape lagi hujah ayang boleh kamu semua berikan yang mengatakan Islam ini jumud, tak bersifat kontemperori dan sebagainya..hari ini kami telah buktikan..berhibur bolehhhhh…

Berhibur boleh, tetapi islam tidak terhenti setakat berhibur sahaja, malah Islam menyediakan elemen2 untuk menyedapkan lagi hiburan tersebut..

Takkan Islam yang selama ini mengajar kita bersifat future view tidak dapat menyelesaikan masalah yang kecil ini…atau kita yang tidak tahu bagaimana berhibur dengan betul kan..fikir2 kan,

TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA ISIUKM DAN AMAN PALESTIN KERANA TELAH BERJAYA MENGANJURKAN KONSERT YANG GILANG GEMILANG, KESAN YANG CEMERLANG DAN INSYALLAH TERBILANG INI..

ISLAM 4 ALLL LAH…

1 comment:

  1. salam..mahu igtkn,pd DKI seterusnye,jgn biarkn muslimin wa muslimat bcmpur ms msk dewan..asif jiddan

    ReplyDelete