hafiz razak

Monday, March 30, 2009

Bahang Exam Telah Terase

huh...tu la kau ni 1 year dah sebok2 nak aktif ngan persatuan, aku dah pesan kat kau banyak kali...relekxx dulu, awal lagi nak aktif-aktif pun...kan dah tak cukup tangan nak wat keje pesatuan lagi,kelas lagi,mcm2 la lagi...aku tengok sekarang ni kau pun dah tak terurus la bro..

itulah ucapan yang terpacul dari rakan2 yang menyayangi diri ku yang hina nih...ape boleh buat, dah jadi tanggungjawab tu pikul sume tugas-tugas nih...terutamanya tugas yang ditinggalkan o nabi-nabi terdahulukan...

ape pun, kehidupan mesti diteruskan, ini lah yang akan mematangkan kita dalam kehidupan bro....kelas, kelas la cam biase, persatuan tetap persatuan kan, sape yang dah berkeluarg, berkeluarga la kan...exam, exam la..nak wat cam ne, SUNNATULLAH sume nih, cam ne kite nak maneg timeing kt bagi betul dengan kehidupan realiti kt kan..

kadang-kadang kite je tak sedar yang hari-hari kt dah terbuat keje persatuan secara tak langsung kn...yang kt belaja tu bukan ke kesatuan untuk daulah islamiyyah...kene ade orang yang sebahagiannya pergi perang yang sebahagian yang lain pergi belajar, ape pun, nak cakap kat sini..kalau kite terlibat ngan persatuan, kite dapat bonus untuk mengasuh,mengasah bakat kepimpinan dalam persatuan kan

kite tak sedar ke sehari-hari kite exam dengan Allah, malaikat kiri,kanan tak henti2 perhatikan kite buat exam dalam kehidupan...dah ape nak takut ngan exam dunia ni brooo...kate aktif persatuan poiter jatuh la....pointer tu sape yang bagi...usaha tu sape yang bagi broooo....


sory la tak sempat nak ngadap com betul2...edit ape yang ade je,salam

1 comment: