hafiz razak

Saturday, February 14, 2009

JUNIOR TAPI SENIOR

Buat ape kau nak susah-susah nak sambung belajar, buat pening kepala kau je, umur kau pun dah tua meningkat bauk kau keje je ngan diploma yang kau ade tu lagi bagus pis..
kata arip kawan baik aku.

tu la aku ingat pun cam tu gak, kalau keje dapat simpan duit, boleh beli kereta, rumah dan sebagainya yang aku nak kan, tapiiii hati aku rase mcm tak cukup ilmu lagi la rip.....tengok la kalau ade rezeki sambung la belajar.

demikianlah interaksi antara aku ngan kawan baik aku satu ketika dulu yang konfik same ada nak sambung belajar atau keje lebih baik bagi kami..

tapi ape yang dirancang itu hanya rancangan manusia biasa sahaja, sebaik-baik perancangan adalah perancangan Allah kan...

sampailah aku dikurniakan rezeki untuk sambung belajar di bumi yang indah ini, ukm,tapi kat sini status aku pelik la sikit dari orang lain, ini merujuk kepada faktor umur aku yang dianggap senior tapi aku tetap junior di ukm ni...

ape yang aku nak ceritakan, dengan izin ALLah dapat aku mengadap pc computer aku ni (dah lame tak bukak blog ni) akunak kongsi sikit tentang pengorbanan aku untuk cari ilmu, tak kira la ilmu formal (kelas) atau ilmu umum yang lain...

aku bersyukur sangat-sangat sebab ape yang aku nak tu bukan setakat Allah makbulkan malah Dia bagi lebih dari ape yang aku hajati selame ni, rupe-rupenya ALLAH anta aku kat sini (ukm) ini banyak hikmahnya yang boleh aku listkan untuk kite insafi bersame tapi cukuplah aku katakan nikmatnya DAPAT BERSAMA-SAMA MELANGSAIKAN KERJA TAK FORMAL (tak dapat markah pun) DENGAN JEMAAH KAMPUS. wah rase puas, tak menyesal, tak keluh kesal walaupun niat aku pada mulanya ragu-ragu tuk sambung belajar,,,

walaupun aku junior tapi aku tetap senior, jiwaku mesti senior, gayaku mesti senior, tindakanku mesti senior, kataku mesti senior, pemikiranku mesti senior,keputusanku mesti senior, dan semua melibatkan aku mesti senior kalau nak lihat ISLAM UNTUK SEMUA.....

1 comment:

  1. umat islam mesti mempunyai jiwa besar, gunakan imaginasi utk maju

    ReplyDelete